Tip
Piețe și parcuri
Marker
Piețe și parcuri
Scop
Divertisment
Județ
Hunedoara
Oraș
Deva
Distanta fata de centru
800 m

Trimiteți link-uri

Situat în centrul istoric al municipiului, la poalele dealului Cetatii, "Parcul Municipal Cetate" este una dintre cele mai vechi zone de agrement din Deva. In secolele trecute a fost grădina Palatului Magna Curia iar in primii ani ai secolului XX se afla în proprietatea statului român, fiind administrat de Fisc. Din initiativa lui Dr. Petru Groza, aici au fost adusi din Parcul Dendrologic Simeria, o mare diversitate de arbori care au fost plantati si ingrijiti de doi gradinari profesionisti.
La intrarea dinspre oras a parcului se afla in partea dreapta, casa lui Dr. Petru Groza ("casa fara acoperis” cum ii spun locuitorii varstnici), care se preconizează a fi transformată în muzeu memorial. In stanga intrarii se gaseste statuia pedestra a lui Decebal.In centrul parcului rezista de decenii chioscul orchestrei sau Filigoria, loc de intalnire si popas pentru turisti si pentru devenii romantici.Spre filigorie isi indreapta privirea statuia tăcută a lui Mihai Eminescu.Tot in parc se mai gaseste un loc de joaca pentru copii, iar prin anii '60 - '70 exista si o minigradina zoologica a carei vedeta era un urs carpatin inchis intr-un spatiu special amenajat. 
Din parc se poate urca direct pe Cetate, pe treptele betonate pana la tunel, apoi pe potecile special amenajate. Tot in parc, la baza dealului Cetatii se gaseste restaurantul Perla, renumit pe vremuri printre deveni pentru petrecerile care se faceau aici.In nord-vestul parcului, la marginea dinspre dealul cetăţii, se află castelul Magna Curia, construit în secolul XVI. Iniţial castelul a fost conceput în stilul Renaşterii, dar restaurările ulterioare (din timpul lui Gabriel Bethlen, în anul 1621, precum şi cele din prima jumătate a secolului XVIII) i-au adăugat şi elemente de artă barocă.

In aceasta zona, Primăria Municipiului Deva oferă gratuit acces liber și rapid la internet pentru localnici și turiști.
5. Denumirea rețea: PrimariaDevaParc (Parcul Cetate)
Fără parolă de acces

  •   Parcare  true
  •   WiFi  true
  •   Loc de joaca  true
Afișați distanța de la locația mea
Ghid directie

Multimedia

Vă rugăm să vă autentificați sau să vă înregistrați pentru a scrie recenzia

Recenzii

Nu a fost găsit nici un comentariu, fiti primul care comenteaza!